zaterdag 7 november 2009

De Crop zonder vieze woorden

Ja ja, dat mag sowieso wel in de krant. Vorige keer zei ik nog dat we deze keer vieze woorden gingen tellen, aangezien die toch echt verschrikkelijk over tafel vlogen. Nou ja, die opmerking alleen heeft volgens mij al geholpen: er is geen enkel vies woord gevallen! En nee, ik lieg hier echt niet over, ik had me al verheugd op het turven namelijk...

Als je dát al opmerkelijk nieuws vindt, hou je dan maar vast, want er volgt veel meer!
Bijvoorbeeld het feit dat ik als EERSTE bij Loes aan tafel schoof! Ja ja, ook dat mag in de krant, aangezien ik 9 van de 10 keer als laatste aanschuif. Zelfs Loes schrok ervan! Vlot erna arriveerden de andere dames, met wel of geen omkoopspullen (zoals wijn of chocola) voor Loes. Voor we goed en wel allemaal zaten (we waren nog niet eens bijgekletst) gooit Loes nóg een opmerkelijk nieuwtje op tafel: Ze heeft zélf koffiefilterroosjes gemaakt! Nou, eerlijkheid eerst, maar ik was dus van mening dat dit echt niks voor Loes was, maar het tegendeel is dubbel en dwars bewezen, want ze waren prachtig! Volgens mij ging ze juist voor het shockeffect, zodat haar latere blunder (een F aan zien voor een GULDENteken... werkelijk...) niet zo opviel.

Daarna verbaast Carina vriend en vijand door een flesje Tacky Glue uit haar tas te toveren! Ook zij doet mee aan het opmerkelijke nieuws van vandaag, want ze vergat altijd dat flesje aan te schaffen en iedere keer was het weer "da's toch handig spul, hè?"... Dus chapeau voor Carina en hierdoor werden wij wat vergevensgezinder toen ze even later de handdoek in de ring gooide. Wij zijn echt de slechtsten niet hoor!

Er zijn geen vieze woorden gevallen, maar er is hier en daar wel wat gemopperd over de "vloek van Eva". Eerst wist ik totaal niet waar ze het over hadden (ik ben de enige daar aan tafel zonder enige bijbelkennis namelijk) maar even later mopperde ik vrolijk mee. Zodra er iets mis ging was het "Eva, je wordt bedankt meid!" en "zie je wel, allemaal de schuld van Eva!" Erg handig in sommige gevallen, om een ander de schuld te kunnen geven, hehehe.

Uiteraard... was Loes weer als eerste klaar. Was maar goed ook, want toen kwam er eindelijk plek op tafel voor een grote schaal chips! Kijk, zo maken we vrienden (ik had immers de schaal blauwe M&M's al opgevreten...). Maar de aanwezigheid van chips deed niet veel goed voor mijn creativiteit, want ik was gewoon spontaan titelloos. Ik wist gewoon géén titel! Dat overkomt me nooit! (ook dit is dus een opmerkelijk nieuwtje) Dus het is waar: ook ik moest met een niet-afgemaakte-Layout naar huis! Bah!

Tussendoor viel het iedereen ineens op dat Pris wel héél vrolijk en spraakzaam werd en we begonnen ons inmiddels allemaal af te vragen hoeveel procent alcohol er in Barleduc zit! Werkelijk, normaal stort Pris rond een uurtje of... nou laten we zeggen, negen wel een beetje in, maar nu werd ze almaar vrolijker en hyperder (nee, geen idee of dit een nederlands woord is!). Maar één ding is zeker: volgende keer krijgt ze het weer, want we hebben nog nooit zo vreselijk veel lol gehad!! De dingen die Pris eruit gooit na een glaasje Barleduc, da's gewoon hilarisch! (en het schijnt dat het met 1 slok wijn nóg erger is!)

Gelukkig wist Loes gauw de gemoederen te sussen door wat frikandellen op tafel te gooien! Ze weet gewoon wat goed voor je is, zo om half 11 's avonds, hahaha! En terwijl wij onder het genot van de warme hap wat concrete plannen maakten voor ons stoere avontuur (hierover écht later dit jaar meer! Het kost me echt veel moeite om op dit moment even niks te verklappen!) vermaakte Bert ons met wat stoere uitspraken. Echt, die man weet niet wat voor vlees bij in de keuken heeft dan! Hahaha!

Hierna werd het toch écht tijd om wat afspraken te maken voor de volgende crop en ging iedereen vermoeid, maar zéér voldaan weer naar huis. Het was weer zo'n heerlijk avondje...

En dan nu de resultaten van die avond!
O en ik heb natuurlijk ook de uitdaging nog niet verklapt! Foei Ilse!
Hier is dus de uitdaging, verzonnen door Loes: "Kijk wat je hiermee kan..."

Ja, inderdaad: WOW!! Dat was er één die eerst even moest bezinken! Maar goed, we hebben uiteindelijk allemaal wat eruit gekregen.

Loes heeft het sfeertje en de sketch aangehouden en heeft een foto van zichzelf (gemaakt door Anita Mundt) gebruikt.

Pris heeft de sketch aangehouden. Het gezichtje is expres wazig gemaakt, voordat jullie denken dat er een vlek op het beeldscherm zit haha!

Carina heeft zich ook laten inspireren door de sketch

En ik heb de sketch ook gebruikt en me laten inspireren door de kleuren

8 opmerkingen:

 1. Geweldig verhaal. De layouts zijn stuk voor stuk prachtig. Nu ben ik ook niet zo thuis in de bijbel, ben dus helemaal nieuwsgierig hoe het nou zit met Eva, toch zeker nadat ik de titel van Loes d'r layout zag, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal weer. Dat jullie nog tijd hebben om te scrappen met al die lekkernijen die tijdens zo'n avond op tafel komen. En ik zie niet eens vette vingertjes op jullie werk. ;-) Alle lay-outs zien er weer geweldig uit. Ben trouwens benieuwd naar jullie stoere avontuur. Hopelijk hoeven we daar niet al te lang op te wachten.

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. blauwe m&m's YUMMMMMM ik koop ze maar niet meer.... en frikandellen om half elf... dan pas weet je dat er een god bestaat!!! klinkt weer als een superavondje en ik begin inmiddels hartstikke jaloers te worden op jullie leuke crops! prachtig spul is er trouwens toch nog wel uit jullie handjes gekomen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik ben ook wel jaloers op jullie gezellige avonden, er is hier niemand in de buurt die scrapt, echt niet......
  De lekkernijen klinken super, en de lo's nog zo mooi, ik dacht ook meteen aan vette vinger,maar helemaal niets. Ik overigens dat op alle lo's ook prachtige foto's staan! Erg leuk om weer te lezen, en ben benieuwd naar jullie grote avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk verhaal om te lezen weer! Mooie lo's ook! Ben benieuwd naar jullie avontuur....

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verhaal. Ik was ook voor een tijdje boos op Eva maar nu ben ik eigenlijk alleen maar blij wat Jezus gedaan heeft, nou ach dan kan ik Eva wel vergeven, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heerlijk verhaal weer en wat knap dat je er steeds weer een zgn. "clifhanger" in weet te brengen...we zullen weer geduld moeten hebben! De layouts zijn allemaal weer prachtig, maar jouw idee, Ilse, met het ribbelkarton achter een roze kader vind ik wel erg origineel, die ga ik onthouden.
  Groetjes, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha,ha, dat klinkt als een zeer gezellige crop. En eentje waar de calorieën over tafel vliegen. Vertel me niet dat jullie allemaal slank zijn want dan ga ik huilen!

  BeantwoordenVerwijderen