zondag 22 november 2009

Kaas.

Ja, zo simpel als dat. Kaas. Dat was het woord dat voor de verandering een grote rol speelde gisteravond. Lijkt erg op het andere woord, wat anders over de tafel heen vliegt, maar het moet gezegd: de kaas is niet over tafel gevlogen.

Hmmm. Een beetje verwarrend begin, of niet? Nou ja, hier is het dan: De heren hebben zich gevoegd bij de dames voor een kaasfondue bij Loes thuis. En, ik zal het gelijk verklappen: Ze hebben zich keurig gedragen. Niemand is gillend weggerend en iedereen heeft het toch wel naar zijn en/of haar zin gehad... geloof ik... Zo hebben we het graag!

Normaal ligt de tafel vol scrapspullen, deze keer was de tafel keurig gedekt en stond er heerlijk eten op.

Ik weet niet of de mannen nerveus waren (wat meer dan begrijpelijk was geweest. Ze hebben wel hun lef getoond om zo bij ons plaats te nemen!). Zo ja, dan lieten ze in ieder geval weinig merken. Guido (da's die van mij) kreeg bij binnenkomst een korte rondleiding (Loes "o ze gaan toch niet naar boven he?" en "O, nee die kamer niet, da's een zootje"... maar ze gingen wél naar boven en het bleek met de rotzooi ook nog wel mee te vallen... ik heb het zelf nog even gecheckt namelijk, hahaha!) door Bert (da's dus die van Loes). Even later kwamen Pris en haar huspuppie Mark aan en werd er ook door hen nader kennis gemaakt.

Tussendoor gooiden Bert (die van Loes) en Guido (die van mij) nog een beetje roet in het eten door eerst aan de koffie te willen. Not done, zo vlak voor het eten, vonden wij. Maar oke, het eten werd begonnen met een kop koffie. Voor sommigen dan. Ik had het beter bekeken en proostte met een goed glas wijn. (tja, ik ben nou eenmaal goed in prioriteiten stellen!)

De mannen aan tafel. Van links naar rechts: Mark (die van Pris), Guido (die van mij) en Bert (die van Loes)
En een paar vertrouwde gezichten. Van links naar rechts: Pris (da's die van Mark) en Loes (die van Bert) en nee, ik niet! (Da's wederom mijn kunst en ik had het al gezegd in het prille begin van onze crops: Als er foto's gemaakt moeten worden, zorg dan dat je als eerste jezelf aanbiedt om foto's te maken. Dan sta je er tenminste niet op! En jawel, het is me weer gelukt... hehehe. Ja sorry, ik ben daar nou eenmaal héél goed in!)


Dit was trouwens de allereerste keer dat ik een kaasfondue ging proberen. Ik had dus geen idee wat ik moest verwachten eigenlijk. Ja, ik kende wel fondue. Ik kende kaas. Dus samen moest toch ook geen probleem gaan worden, dacht ik zo. Er kwam een enorme pot kaas op tafel met allerlei heerlijk ingrediënten erin (Loes zal het recept nog plaatsen!) en ook allerlei andere lekkere dingen stonden op tafel. Heerlijke salades, lekker vers brood en van alles en nog wat. En, niet de minste, die heerlijke witte wijn erbij!

En dan is het gewoon een kwestie van alles wat er op tafel staat, erin dopen. Nogmaals, het is zo simpel als wat! En lekker! Terwijl je van alles in die pot stopt (vingers -met of zonder verf, nee Mark, ik noem geen namen, zo ben ik niet- niet aan te raden trouwens) is er ruim voldoende gelegenheid om over van alles en nog wat te kletsen. En dat deden we dan ook. We zijn allemaal weer een heel stuk wijzer geworden. Zo vinden we bijvoorbeeld iedereen best wel lief. De meest bijzondere weetjes waren toch wel dat Guido (da's die van mij) en ik (van Guido) niet eens zo heel raar waren en dat ik over inzicht beschikte. En.... *tromgeroffel* over GEZOND VERSTAND!! Jaaaaaaa, daar schrik je van, hè??? (nou eh, ik ook hoor!)

Dus dat was voor mij sowieso een geslaagde avond! Dat spreekt voor zich. Ook de rest lijkt zich prima vermaakt te hebben. Dit is zéker voor herhaling vatbaar en dat hebben we direct afgesproken. Het wordt een gourmet in februari, dan weten jullie dat alvast!

Misschien dat de mannen hier en daar nog wat informatie aan willen vullen. Hou dus vooral de antwoorden in de gaten, haha!

Rest mij alleen nog de gastvrouw van de avond ont-zet-tend te bedanken voor al haar goede zorgen, lekkere eten en de gezelligheid! Loes, je bent een toppertje!! *smak*

9 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een gezellige en geslaagde avond. En de kaas fondue klinkt ook goed. Gaan de mannen voortaan samen een borrel drinken als jullie een cropavond hebben? ;-)

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo te lezen hebben jullie een erg gezellige avond gehad, altijd leuk als partners het ook goed met elkaar kunnen vinden. Want dat is toch altijd maar weer afwachten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige avond is dat geweest! Leuk dat wij er ook weer van mochten meegenieten door dit heerlijke verslag!
  Groetjes, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haahaha, die van Guido wil ik ook wel eens op een piccie zien hoor! wat een gaaf verhaal weer, ik kan me nou werkelijk niks bij kaas voorstellen, tenminste, om erin te dopen. wat dan???? maar dat het gezellig moet zijn geweest, dat kan niet anders. thanks for sharing!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hebben een hele leuke avond gehad zo te lezen, en kaasfondue mmmmm heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In de fondue kun je van alles dopen,namelijk paddestoelen,brood,bleekselderij,en olijven .
  Het leuke is dat inderdaad Ilse het ook nog moest leren,ze liet een olijf iets te vroeg los en de olijf gleed ergens anders in : )
  zo'n avond is echt leuk je ontdekt kanten van elkaar die je verrassen en weer doen beslissen om meteen een nieuwe afspraak te maken...

  groeten,Bert (lekker van Loes)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En Bert moet vooral wat beter naar decollete's kijken, want het was geen olijf. En ja, dat weet ik zeker, want ik lust absoluut geen olijven,hahahaha Helaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahahaha! Schitterend verhaal weer! En nog mooier dat het in de reacties nog even voortgezet wordt!
  Hahahaha!
  Keep on the good work!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig verhaal, en de antwoorden zijn ook zeker de moeite waard om te lezen. Het brengt altijd een glimlach om mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen