zondag 4 oktober 2009

De online crop van Ingrid

Nou, het was weer één groot feest hoor! Wat een geweldige ervaring is dat toch steeds weer, om met een groep meiden uit heel Nederland te luisteren naar Juf Ingrid en daarmee de leukste kaarten te maken. Het is iedere keer weer een uitdaging om buiten je comfortzone te scrappen. En, ik moet zeggen, deze keer was dat zéker het geval! Er zaten behoorlijk lastige challenges tussen!

Maar goed, gisteravond om 20.00 uur stipt, kwam challenge 1 online: Maak een kaart n.a.v. deze sketch van Valerie Salmon. Mocht je deze sketch ooit al eens gemaakt hebben, dan is het wel de bedoeling dat je een nieuwe kaart maakt. (Juf Ingrid is een strenge, hoor!)

Ik had de sketch zelf al een aantal keren gemaakt, maar dat maakt het er niet makkelijker op! Ik had voor mezelf bedacht om vooral met Jillibean Soup papier te werken, aangezien op het blog van Jillibean iets leuks te winnen valt!
Hier is dus mijn kaart, voor challenge 1Het uur was snel voorbij, met gezellig geklep en gewauw van de andere kaarten die online verschenen, dus was het tijd voor de tweede challenge om 21.00 uur, aldus Ingrid: Ik vind de kaarten van Dawn McVey altijd erg mooi. Dawn organiseert ook altijd kleurenchallenges op haar blog. Zo ook deze week. Mijn challenge voor jullie.....maak een kaart op basis van Dawn's #17 Raspberry Suite Color Challenge. Ga gauw op zoek in je voorraad naar de juiste kleurtjes voor deze challenge. Succes!

Die was moeilijker dan die eruit ziet! In eerste instantie sprong ik direct op bij het zien van de kleuren: leuke kleurencombi! Maar... dat viel nog niet mee! Naderhand zie ik dat er best wat meer rood in had gemogen om dat blauw heen of net andersom.... Dus niet helemaal tevreden over deze, maar het blog van Dawn McVey staat nu in mijn favorietenlijst!

Voor je het wist was het alweer 22.00 uur en alweer tijd voor de vierde challenge, aldus Ingrid: Oktober is borstkankermaand en dat heeft me geïnspireerd voor challenge 3. En daarover kan ik kort maar krachtig zijn……Think pink! Het thema voor de kaart en het materiaal mag je allemaal zelf kiezen, maar de kaart moet roze zijn.

Een prachtig idee en het geeft direct een extra lading aan de challenge. Ingrid noemde een blog, dat geld inzamelt voor A Sister hope. Dit doen ze door middel van het verkopen van zelfgemaakte kaarten. Ze vroeg ons om onze kaarten aan dit goede doel te doneren. Dit ga ik zéker doen, samen met nog een aantal andere kaarten!

Deze kaart gaat dus sowieso die kant op. Heb hiervoor mijn Cuttlebug tevoorschijn gehaald, samen met mijn nieuwe embossingmallen... *zwijmel*

(de strik is een beetje aan de grove kant, maar ik wilde persee een "pink ribbon" erin en dit was, schrik niet, mijn enige roze lint! Can you say: Need to go shopping for some ribbon??!! Really, really bad!!)

En dan denk je dat Ingrid wat softer wordt, zo op het einde van de avond. Dat ze ons een makkie geeft, zo om 23.00 uur... maar het tegendeel is waar. Ze kwam met de klapperrrrr van de avond: Laat je inspireren door deze kaart van Roree Rumph. Kies je voor dezelfde kleuren? Hetzelfde papier? Dezelfde embellishments? Of ga je voor het ontwerp? Succes!

Kuch... zoals ik al zei: dit vond ik toch wel de lastigste van de avond! Deze kaart is totaaaal out of the box voor mij, dus ik heb er toch wel even naar moeten kijken en heb hem even laten bezinken. Ik zag de blaadjes, dacht aan natuur en kwam uiteraard met wat Jillibean Soup papier op de proppen. Daarbij vond ik het ontwerp wel erg leuk. Zodoende mijn kaart.
Heel anders dan het origineel, maar het is mijn favoriet van de avond geworden! Zo raar kan het lopen!

Loes heeft ook gezellig meegedaan, dus die zal later ook haar kaarten wel laten zien, denk ik!

7 opmerkingen:

 1. Ik vind je kaartjes super, Ilse. Het is elke keer een feestje en vind het dan ook geweldig dat je er elke keer bij bent. Super dat je het kaartje van Challenge 3 gaat doneren!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super!! Jullie hebben beiden mooie kaarten gemaakt zeg!! Jij bent dus ook 'flieft' op Jillibean zie ik... goed zo!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind ze allemaal helemaal geweldig geworden, vooral die think pink!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn allemaal erg leuk, heb gister al even gegluurd voor ik naar mijn bed ging, het was weer erg gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al op het forum geneusd, maar jullie hebben er weer leuke kaarten van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kaarten heb je gemaakt Ilse, en Loes ook hoor!
  Is altijd weer een succes he, die online crop!

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tons of wonderful cards and great faux stiching. Way to rock Dawn's color combo.

  It's a good life!
  Terri E.

  BeantwoordenVerwijderen