vrijdag 5 februari 2010

Scrapweekend: dag 1!

Jaaaa eindelijk eens wat tijd om wat verhalen neer te typen! En natúúrlijk ga ik het hebben over ons vreselijk gezellige scrapweekend! Niemand had dat goed geraden, jullie dachten allemaal veel te groot. Een scrapwinkel openen is écht "out of our league" zeg maar!

Maar goed, op naar het verslag over dag 1!
Het begon allemaal op de vrijdag, 29 januari jl. Ik had de dag vrij genomen om 's morgens nogal wat spullen in te pakken. Ik was erg netjes met mijn 2 tasjes: 1 voor kleding en 1 voor scrapspullen. Toch best braaf, of niet? Ik had nog een paniekaanval, toen mijn printer niet bleek mee te werken! Gelukkig was Loes de reddende engel en wilde die voor mij een sketch printen en in haar tas stoppen. Later bleek dat ze ook voor Pris de engel was, want ook voor Pris moest ze een en ander printen hihi... Hoezo, wij hebben de boel goed voor elkaar?

Tussen 1 en half 2 ging bij mij de deurbel: LOES!! Ik was een beetje in paniek, want mijn ouders waren er nog niet om de kids op te halen. Maar Loes zag mijn moeder al aan komen lopen en deed heel braaf en netjes de deur open voor mijn moeder... om vervolgens bijna een sneeuwbal in haar gezicht te krijgen. Ah, opa is ook mee en die dacht mij te pakken... helaas! Wel een érg goede eerste indruk gemaakt op Loes, pa! Hehehehehe... Gelukkig was hij dus niet raak, maar ik had natuurlijk direct de gang vol sneeuw... fijn!

Gelukkig verliep de rest zonder al te veel noemenswaardige problemen en toen was het taak om Pris op te halen. Die stond wonderbaarlijk al zo goed als klaar en toen kwam de zware taak om ALLES in de auto te krijgen! We zouden namelijk met de RUIME station van Pris, maar aangezien haar man die ochtend (juist, die ochtend...) dacht dat een paaltje wel aan de kant zou gaan, waren we genoodzaakt de capaciteiten van Loes haar Beetle te testen. Met vlag en wimpel geslaagd, mag ik wel zeggen... Alles paste erin en wij pasten er ook nog bij in, met enig vouwwerk, that is...

Na een best lange rit, zijn we om een uur of 4 aangekomen bij het huisje. Dat was al heel snel geinspecteerd en toen we gesetteld waren, moet er eerst koffie en thee geschonken worden. Hierna gingen Pris en ik even de hotspotinternetverbinding (can you say GALGJE?) regelen bij de receptie. Dit bleek wel erg makkelijk (gelukkig!) en dus konden we snel met een warm stokbrood weer huiswaarts. Daar aangekomen treffen we een heerlijk brandende open haard, een tafel vol aperitiefjes en een huilende Loes. Huh?! Een huilende Loes??!! Wij meteen in de bezorgdstand, maar er bleek niks aan de hand. Een bevalling bij Little House On The Prairie bleek de tranentrekker te zijn.... En dus konden we opgelucht neerploffen op de bank. Lekker flesje wijn erbij en genieten maar! Loes ging, nadat ze van alle emotie bekomen was, heerlijk aan de gang in de keuken, waarna wij al snel aan tafel werden verwacht.... Oooo man, wat kan die Loes toch koken. Ik zal haar zeggen de recepten hier maar op te gooien, want we hebben enorm genoten van de rundercarpaccio, de pasta en salade. Ook het toetje (Tiramisu) maakte de nodige emoties los... Loes en ik zaten bij iedere hap te kreunen, tot groot ongenoegen van Pris hehehe... (maar het moet gezegd, hij was gewoon té lekker!!)

Net op tijd geïnstalleerd voor Popstars. We zaten dus allemaal aan 1 kant van de tafel, om alles goed te kunnen zien op tv!

Het eten was nét in tijd weggewerkt voor Popstars! Aangezien de dames dit al weken aan het volgen waren, was ik min of meer verplicht om mee te kijken. Sterker nog, het was "eerst stemmen, dan scrappen"!! Maar ook onder deze dreigementen kan ik werken en dus was mijn easelkaartje om 22.30 klaar! Loes was natuurlijk als eerste klaar en ook Pris heeft een prachtige kaart kunnen maken. Net op tijd klaar voor de uitslag van Popstars en, met een kaasdip en wat lekkere chips erbij, zijn we heel tevreden. Na wat nakletsen en genieten lagen we tussen half 1 en 1 op bed...De chips met dip (steeds als deze foto langs kwam, was het "hmmmm lekker!" door 2 dames)

Voor de gemaakte kaarten, verwijs ik jullie naar een eerdere blogpost!

Ik hoop morgen het verslag van dag 2 online te gooien én dus de mysteryguest bekend te maken!! We zullen zien of iemand het goed had! ;-)

6 opmerkingen:

 1. dat klinkt als een heel erg geslaagd weekend en ben benieuwd naar de recepten.

  groetjes Heidie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verslag weer, zo leuk om te lezen. Ben nu al benieuwd naar deel 2...
  Fijn weekend! Groetjes, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SUPER!! Zo leuk om te lezen dit... alsof je het zelf meemaakt! ;-)
  Ben benieuwd naar dag 2!!

  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi erg leuk, jullie hebben een top tijd gehad, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie houden het wel lekker spannend.
  Maar zo te lezen al hebben jullie een topweekend gehad, leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk verslag heb je weer gemaakt. Ik kan me zo voorstellen hoe jullie je vermaakt hebben, maar nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar de guest. Ikkan niet wachten tot deel 2. Oh en wat betreft recepten kom maar op, we houden hier ook wel van heel lekker eten.

  Groetjes,
  Renate

  BeantwoordenVerwijderen