dinsdag 26 januari 2010

Blij blij blij, we zijn zo blij!

Dit verjaardagsliedje schoot me spontaan in het hoofd, toen ik de award zag, die we van Daniëlle hebben gekregen. Aangezien Loes al zo braaf is geweest om de antwoorden te geven, moet ik er ook nog aan geloven, he?

Ik heb er wel heel lang over na moeten denken. Klinkt misschien heel raar, zeker omdat ik genoeg goede dingen in mijn leven heb, maar het ging mij vooral over het verschil tussen "blij" en "gelukkig". Daar zit toch wel een onderscheid in, vind ik dan... Ik ga in ieder geval een poging wagen: tien dingen waar ik blij van word!

1: De zon die zich na weken weer eens laat zien
2: Dat ik weer redelijk normaal over het trottoir kan lopen, zonder een swieper te maken. (ja ik zeg bij voorbaat al "redelijk normaal" voordat ik commentaar ga krijgen als "loop jij uberhaupt wel normaal?" en dergelijke... ik ken mijn pappenheimers inmiddels langer dan vandaag! Hahaha)
3: Als mijn kinderen me met een "mamaaaaaa!!" en big smile en knuffels begroeten als ik thuis kom van werk/als ik ze ophaal van school (ja dit was dus zo'n kielekielegeval, is dit nu geluk of blijheid?)
4: Enorm de slappe lach krijgen met buuf
5: Een dag weg met mijn gezin, iets leuks doen en zien dat iedereen met een big smile rond loopt
6: De cropavondjes met de dames, uiteraard
7: Als manlief spontaan een bloemetje o.i.d. voor me meeneemt (kielekiele)
8: Een opgeruimd en schoon huis!
9: Paardrijden
10: Als ik een keer een dag blijk te hebben, waarin alles gewoon gaat zoals het hoort, loopt zoals ik wil dat het loopt en valt (of juist niet) zoals ik wil dat het valt... Gewoon zo'n dag. Je kent ze vast wel. Ja, ze zijn extreem sporadisch (hier althans) maar als ik dan zo'n dag heb, kan ik mijn geluk niet op! Eh... zie je wel... blijkt dit weer zo'n kielekielegeval te zijn... Geluk of blijheid...?
(voor de zekerheid dan) 11: Als blijkt dat ik tóch nog weet hoe het afvallen werkt, en de weegschaal dit dan ook toont. Dan ben ik écht BLIJ!

Zo. Weten jullie dat ook allemaal weer. Dus als iemand me écht blij wil maken, zorgt diegene op een mooie zonnige dag voor een schone stoep, ruimt mijn huis op, maakt het schoon en laat een mooi bosje bloemen voor me achter terwijl ik me naar de manege begeef... om daar weer een nodige kilo af te vallen... om vervolgens blij door mijn kids (in dat schone en opgeruimde huis met dat bloemetje op tafel) verwelkomd te worden... Op zo'n dag blijkt dus alles gewoon te lopen zoals het hoort...

Dan weten jullie dat ook...

Ik wacht het rustig af...

Wat jullie NIET weten, is wat we nou toch in vredesnaam gaan doen! Ik heb al wat hints laten vallen en Loes heeft de vorige keer toch wel een megahint laten vallen... maar het goede antwoord zat er nog niet bij... Zal ik dan ook nog maar een hint geven dan?

We verschuiven voor deze ene keer de woensdagavond crop naar een ander moment. En ja, dat moment komt écht sneller dan dat het lijkt! Hou nog even vol!

5 opmerkingen:

 1. Leuk, leuk, leuk!
  En ik zeg niks! ;-)Ben benieuwd wanneer jullie nu gaan croppen dan.... zal vast weer te zien zijn tzt op jullie blog! ;-)

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kan je toch enorm leuk schrijven altijd een plezier om je berichten te lezen. En ja er is een verschil tussen blij zijn en geluk, leuk om dit weer te lezen, ik wacht in spanning af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en wat zit ik op mijn beurt weer te genieten van jullie antwoorden en blog!

  Be blessed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je maakt ons inderdaad wel nieuwsgierig..........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is de blog mooi geworden zeg, ivm met onze verbouwing en andere zaken ben ik op dit moment heel stil maar ik moest toch even kijken of ik mee kan raden, wat spannend...mmmmh je ga van scrappen je werk maken en voor de opening (of zoiets) heb je een beroemde scrapper uitgenodigd...

  BeantwoordenVerwijderen