zondag 18 juli 2010

Drank en cropverhaal... Eindelijk!

Goeiedag iedereen. Hier Ilse weer met het beloofde cropverhaal. Errug laat, maar dat zijn jullie inmiddels al van mij gewend, dus ga ik ook geen excuses meer zoeken hihi...

De crop van 7 juli... tjeee, where to begin?! De uitdaging. Die was vrij simpel deze keer. Loes had drie sketches verzorgd en we moesten aan de hand daarvan dus drie kaartjes maken. Aangezien we al een paar keer meegedaan hebben met de challenges van Ingrid op het Dollsforum, zijn wij wel wat gewend!

Carina en Loes zaten al braaf op mij te wachten, terwijl ik toch wel redelijk op tijd was. Maar na een blik op tafel wist ik waarom ze zo braaf waren. Er stond duitse taart op tafel! Jaaaa, Carina weet hoe ze vrienden moet maken! Helaas weet ik dat niet, want toen ik al een hap had vóór ik goed en wel zat, werd ik toch wel een beetje boos... nee... teleurgesteld aangekeken. De dames hadden zich met hand en tand tegen de taart verzet tot ik er zou zijn (iets met beleefdheid enzo...) en nu had ik gewoon de eerste hap, haha! Tja, what can I say: you just can't beat a proffesional!

Het was trouwens één en al duits die avond. Ten eerste speelde het duitse elftal zijn laatste (bleek later) WK wedstrijd tegen Spanje en had Carina dus allerlei duitse lekkernijen meegenomen: de reeds besproken duitse taart (met baileys) en duitse chocola (met advokaat en brandewijn). Er werd voor mij alvast een caravan in gereedheid gebracht, want ik had zo'n idee dat mijn alcoholpercentage aan het einde van de avond gevaarlijke hoogtes zou bereiken! Na één hap van de duitse chocoladeballen wist ik genoeg... Ik schreef mezelf bij voorbaat al af. Carina kwam al gauw met de verklaring en verontschuldiging. Ze had, in al haar onschuld, naar de verkeerde ballen gegraaid en zodoende hadden we ballen met een twist... een twist van de brandewijn met 80% alcohol.... Kuch.

Om 20.30 zijn we dan toch maar begonnen aan de kaarten, terwijl het in de woonkamer akelig stil bleef. De voetbalwedstrijd was niet zo heel spannend... Bij ons in de keuken wel. Carina pakte namelijk haar glimmermist! Na enige tijd werd het Loes toch écht teveel en werd Carina verzocht óf te stoppen óf buiten te gaan spuiten, waar ze minder schade aan zou richten. Loes wilde haar keukentafel nog langer goed houden... heel raar. Gelukkig was Carina alweer klaar, maar gilde het zelf uit toen Dick het waagde om het bloemetje even te verplaatsen... De mannen in de woonkamer dachten op z'n minst dat er een bunzing geschoten werd. Maar nee, het was Carina maar.

Die Carina had er trouwens de gang in en was zomaar als eerste klaar! Dat kwam mij op zich wel mooi uit, want dan kon ik even haar mesje lenen. Kort nadat Carina haar mesje gevonden had, werd er geroepen om de pleisters.... (dus toch best te begrijpen dat Loes angstige momenten had, Carina is gewoon niet te vertrouwen met... eh... alles hahaha)

Gelukkig was Loes vlot na Carina klaar en kon ze desnoods direct ingrijpen waar nodig...
Tja, gelukkig maar dat er buiten niks in de brand stond deze keer! Het was binnen al spannend genoeg!

Kort nadat er gejuich uit de woonkamer had geklonken (Spanje had een doelpunt) waren wij toch allemaal wel klaar en werd het stokbrood in de oven gegooid. Even bijkletsen met de mannen (en kinderen) erbij en daarna toch maar op huis aan. Heel voorzichtig...

De creaties van Loes. De derde kaart van Loes hebben we niet op de foto, want die zat al in de envelop. Die hebben we namelijk gestuurd naar de dochter van Ingrid. Sanne had haar elleboog gebroken en wij dachten haar wat op te vrolijken met een kaartje van "Mama's scrapvriendinnetjes"! Nou, dat was geloof ik wel gelukt! Hij heeft ook geluk gebracht, volgens ons, want Sanne hoeft gelukkig niet geopereerd te worden aan haar elleboog!

De creaties van Carina, met nog twee extra tags... de uitslover...

(mijn creaties volgen nog, de accu van de camera is leeg! Hierdoor kan ik ook niet hét bewijsmateriaal tonen dat ik vreselijk aan het opruimen ben geweest... daarover later dus meer!)

Bedankt dat je weer even langskwam en tot gauw weer!

4 opmerkingen:

 1. leuk verhaal!!
  en schitterende creaties meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk verhaal weer om te lezen
  Jullie hebben prachtige kaarten en tags gemaakt

  Groetjes wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer genoten van het cropverhaal. Prachtige creaties zijn er gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ilse meid ik ben trots op je, heb je dat hok zelf zo mooi uitgeruimd of is dat het kamertje van je dochter, hihihih nee hoor goed gedaan en nu fijne vakantie zal ik maar zeggen, tot de volgende keer.
  Doei!!!

  BeantwoordenVerwijderen