maandag 29 maart 2010

De rustige crop...

Ja ja, hier is hij al: het cropverslag van afgelopen woensdag!! (goed hè, goed hè??!!)

Dit keer was het een hele enge crop. Het was namelijk doodstil in huize Loes. Ja, dat vind ik eng, want normaal gesproken wordt je door allerlei geluid en mensen begroet. En nu was het alleen een "hoi" van Loes en verder... totale stilte... Ik ging me gelijk afvragen wat er in vredesnaam aan de hand was, maar het was oke: de mannen waren er niet! Dat verklaart een hoop... Carina was er ook niet. Die houdt momenteel verplegend personeel bezig, dus die hopen we de komende crop weer (gezond en wel!!) te verwelkomen! Dus kwam alleen Pris nog. Ook Pris (die later was dan ik deze keer, maar daar kom ik nog op terug) was hoogst verbaasd door de stilte. Ook zij moest toch wel concluderen dat het toch eng was, zo stil.

Maar goed, dat kwam onze creativiteit wel ten goede natuurlijk. Als je niet continu door mannelijke wezens gestoord wordt, kun je lekker opschieten. Nou ja, Loes en ik dan. Pris? Die deed niet mee! Die werd dus direct, on the spot, als lui bestempeld door mij. Ja, eh.... het is nota bene je eigen uitdaging en dan doe je niet mee?? Hier is het laatste woord nog niet over gesproken!

Maar, weer iets wat ten goede komt aan de creativiteit: meer ruimte op tafel (Pris had alleen ruimte nodig voor haar kopje koffie... kom ik ook later op terug) én ik had een notulist deze keer!

O ja, de uitdaging: Gebruik een foto van jou met je liefste (je eigen man dus) en 3 woorden die op jullie van toepassing zijn. Dat was een leuke! (en ook niet zo heel moeilijk deze keer)

De creativiteit werd deze avond maar door twee dingen verstoord. Het eerste was het gebrek aan zoetigheid... ja, je leest het goed, een crop zónder chocola!! Dit gebeurt geen tweede keer meer, kan ik je vertellen! Door een miscommunicatie was het zowel Pris als ikzelf niet duidelijk wie wat zou meenemen en dus hadden we niks. Dikke kans dat we volgende keer met dubbele lekkernijen zitten, haha!

Het tweede was de plotselinge thuiskomst van Bert... en hoe! Ik heb al vaker gezegd dat ik van Bert heel rustig word. Hij is ook altijd de rust zelve. Gebaart rustig, praat rustig, doet rustig. Maar... niet als hij net van Carina terug komt! Blijkbaar haalt die meid het slechtste in hem boven, want mèn... Wat was die man druk!!! Hij hield gewoon geen seconde z'n mond dicht! En dat zijn we van hem natuurlijk niet gewend, dus dat kwam dubbel hard aan... Pris heeft nog geprobeerd hem de mond te snoeren door met George te gaan spelen (en dus dat ding half te slopen, geloof ik) en hem bijna een hartaanval te bezorgen, maar zelfs dat mocht niet baten...

Wat wel een rustig moment bracht, zo aan het einde van de crop, is de bak ijs die hij mee had genomen: Hertog Stroopwafeltjesijs... Dames. Laat mij jullie één ding vertellen: Als je leven je lief is, haal je niet dat ijs in huis. Trust me on this one. Dat ijs is duivels. Het is net autodrop, het zou verboden moeten worden!

Na wat oerkreten van mijn kant (bloem die niet mee wilde werken...) was Loes klaar en moest ik alleen thuis nog even wat letters erop gooien... Wij verklaren de crop deze avond weer voor gesloten!

Loes, met een prachtige foto van Anita Mundt

En ikke, zei de gek

7 opmerkingen:

 1. Prachtige loodjes, dames! En Ilse, je weet me (zelfs op dit vroege tijdstip van lezen) weer onder de tafel te krijgen van het lachen! Dat er na zo'n avond nog zulke mooie loodjes gemaakt worden?! Super!!!

  Blessings!

  Oja..ik ken hét ijs.....heb je de vlaaivariant van Multivlaai wel eens geprobeerd?
  ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je moet ons niet op verkeerde ideeën brengen hoor : )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke lo's hebben jullie gemaakt

  groetjes de twins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super cropverslag weer geweldig om te lezen.

  Jullie lay-out's zijn stuk voor stuk prachtig geworden.

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat zijn echt super prachtige lootjes!!!

  x
  wendela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gave lo's weer meiden op naar de volgende crop.
  gr,Lean.

  BeantwoordenVerwijderen