dinsdag 8 mei 2012

Tadaaaa!!

Eindelijk weer even het blog opgefrist. Kerst duurt hier in het noorden gewoon wat langer dan de rest van het land... hehehe...

En jawel, het is IK zei de gek! Ilse is weer terug hoor! Bereid je dus maar voor op een lange blogpost, want natuurlijk heb ik weer onwijs veel te vertellen en veel foto's te delen :)

Allereerst wat foto's van mijn grote, kleine meid! Die heeft namelijk in april haar B-diploma alweer gehaald!


En 4 mei werd ze alweer 8 jaar!!


Ja ja, kleine meiden worden groot, zeggen ze... De afgelopen 8 jaar zijn voorbij gevlogen! Ben benieuwd wat de volgende 8 jaar voor ons in petto heeft!

Maar goed. Oke. Back to Business. Scrapbooken.

Geef ik gelijk maar toe: Heb ik niet zo heel veel gedaan de laatste tijd. Eerst was de inspiratie totaal op, daarna was mijn tijd kwijt en nu heb ik wat anders gevonden, wat ik erg leuk vind om te doen!

Maar! Ik heb wél gescrapt! Met Carina en Loes, eh... enige... tijd geleden! Wel gelijk 4 kaarten. Dat dan weer wel! En ik merk dat ik de laatste tijd erg naar de vrolijke kleurtjes grijp, dus beware...Ja ja, ik had je gewaarschuwd. Erg vrolijk, of niet? Hier komen ze nog een keer stuk voor stuk!

Tot zover alweer het scrapgedeelte van vandaag. Ja, ik zei het al: ik doe het niet veel meer de laatste tijd. Maar, zoals ik ook al zei, ik heb wel een hele leuke vervanger gevonden tot de scrapkriebel weer terug komt! HAKEN!

Had ik zomaar ineens zin in, zeg maar. Mijn dochter kreeg een tijd geleden oude wol van mijn moeder (die was aan het opruimen ivm de verhuizing) en toen begon het bij mijn spontaan te kriebelen... Maar dan zit je met je wol. En je haaknaald. En de grote vraag: "Hoe ging dat ook al weer?" Godzijdank voor YouTube!

Dus. Twintig filmpjes later had ik een bloemetje in elkaar. Hmmm. Dit kan beter. Van een collegaatje had ik inmiddels wat bollen wol gekregen die ze over had, dus hup aan de oefen met een daadwerkelijk lapje (ook met behulp van Google en YouTube, want patronen lezen lukte me écht niet!). Tijdens het oefenen, zet ik wel eens wat op Facebook en zodoende was mijn eerste opdracht een feit: "Ik wil een sjaal!" werd er dapper geroepen...

En, enig gepruts later was daar mijn eerste echte project: de SJAAL!Dit patroon heet de Shell Stitch of Seashell. Patroon kun je natuurlijk vinden via Google, maar hier is er alvast één!

Inmiddels smaakte het écht naar veel en veel meer, dus begon ik met goeie moed aan een babydekentje voor een zwangere vriendin. En jawel! Ook die lukte!


Dit is de Granny Stripe Stitch, hier te vinden! Deze site is trouwens een heule dikke aanrader!! Heel veel patronen met heel duidelijke uitleg!

Inmiddels was ik een beetje door mijn wol heen. Had nog wat kleine bollen en geen tijd om nieuwe wol "te scoren" (ja, ik leek inmiddels een beetje op een junk... "Ik MOET wol!! Ik MOET haken!!")

Gelukkig had ik nog wat restjes en besloot tussen de drukke bedrijven van de meivakantie door, wat te gaan proberen...

Laatste gesprek wat ik had:
Hij: "Wat ben JIJ nou aan het doen??!!"
Ik: "Haken."
Hij: "Ben je daar niet een tikkeltje te jong voor?"
Ik: "Bedankt voor het compliment, maar haken is hip. Iedereen haakt. Haken is leuk."
Hij: "Okeee.... Wat moet dit worden dan?"


Ik: "Vierkantjes."
Hij keek me nu een beetje meewarig aan en wist niet hoe hij het brengen moest.
Hij: "Eh... dit zijn toch geen vierkantjes?" probeerde hij voorzichtig.
Ik schoot in de lach.
Hij: "Ehm... dit zijn toch rondjes?" inmiddels bang geworden dat hij die lessen in de kleuterschool tóch niet zo goed begrepen had als hij dacht.
Ik: "Je hebt gelijk. Nu lijken het rondjes, maar wacht maar af. Dit zijn stiekem vierkantjes."

Hij heeft de hele dag niks meer tegen me gezegd... Heel apart...

Maar natuurlijk heb ik gelijk. Want pak dit erbij en een haaknaald...


En dan eindig je met? Juist. Vierkantjes!!


Dit is de Granny Square! (en nee, ik lieg écht niet. Zie foto 10 in deze link: mijn stiekeme vierkantjes!)
Al deze kleurige vierkantjes ga ik aan elkaar haken (nadat ik er nog meer gehaakt heb!) en dan wordt het hopelijk een tafelloper voor op de tuintafel. Heerlijk vrolijk voor de zomer! :)

Goed. Eerst weer genoeg van mij! Hopelijk tot heel gauw!!
Veel liefs,
Ilse

3 opmerkingen:

 1. Ik kwam via een reactie van Loes op jullie blog! Wat ziet het er gezellig uit!! Echt super! Mooie kaarten heb je gemaakt Ilse en wat een werk, al die vierkantjes, super!
  Loes, ik zie dat je ook voor Authentique ontwerpt? Gaaf!! Het is één van mijn favoriete merken op het moment! Heb er net een kaartje mee op mijn blog gezet en heb voor het juli-aug nummer van Creatief met foto's ook een artikel gemaakt met een lijn..
  Succes alletwee en ik kom zeker vaker even spieken!!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie kaarten heb je gemaakt. en nog gefeliciteerd met je dochter. Leuk dat haken. ik kan het helaas niet.

  liefs Heidie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ilse, nog gefeliciteerd met je dochter! Gaat ook veel te snel...De kaarten zijn heerlijk om naar te kijken; wordt er lekker vrolijk van! En het haken; kan me voorstellen dat je er helemaal "in" zit nu. Mocht je toch een patroon willen proberen..ik ben dochter van een handwerk lerares die later een van de 4 grootste wol- en handwerkzaken van Nederland heeft gehad en heb vaak genoeg mensen met patronen geholpen...je meld je maar! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen