vrijdag 25 mei 2012

Earth friendly fridayHallo allemaal : )
Allereerst welkom aan de nieuwe volgers van t blog!

Daar ben ik dan weer en dit keer met een projectje wat voortaan elke vrijdag op t Authentique blog komt 
Earth friendly friday 


Dit is het materiaal wat ik ge recycled heb, een wc rol en plastic verpakking s materiaal, het mapje is gemaakt van de wc rol en de bloem van het verpakking s materiaal


En dit is het dan geworden een soort van mapje waar een tag in zit : )))


De wc rol heb ik beleed met het dessinpapier, een smalle kant heb ik gesloten met de stickers die bij de lijn horen de tag heb ik uit gestanst het is medium tag van Tim Holtz die ik iets korter heb gesneden. En hoe vinden jullie 'm geworden.....


En ben je nieuwsgierig hoe ik de bloem heb gemaakt dan moet je echt even naar t blog van Authentique......... ( klik dan hier ) een berichtje daar vind ik ook wel heel erg leuk! ik hoop dat er veel van deze earth friendly bloemen langs gaan komen!

Tot gauw
lfs mij
Loes

ps het papier is de carefree collection en te koop bij P&P (klik)

donderdag 17 mei 2012

Authentique paper & quotes.....


 Hallo allemaal.........

Deze week werkt Authentique samen met Core' Dinations en als je bij t blog een berichtje achterlaat maak je kans op mooie prijzen! altijd leuk toch : )))

 Ik ben aan de gang gegaan met een mini album want het papier van Authentique is zo lekker dik dat t niet gauw scheurt en zo zodat dat lekker werkt bij het maken van een mini. ik heb de mini op de groei gemaakt want er moet natuurlijk nog meer in gaan komen : )))

 Zoals jullie weet of al was opgevallen heeft Authentique bij elke lijn papier een quote en de meesten weten wel dat ik gek ben op quotes en zo ontstond t idee om een mini te maken met de quotes erin.

Toen natuurlijk welk papier en omdat ik niet kon kiezen heb ik gewoon elke lijn gebuikt hahaha
Hier is de binnen kant van t album gewoon lekker met boekbindringen zodat ik 'm makkelijk kan vullen.....

Er zijn foto's van mezelf en foto's van Anita Mundt.....
En wil ik jullie nog even laten weten hoe ik de bloemen op de voorkant heb gemaakt.....

1. Snij een strook van 30,5 x 2 cm van t cardstock en schuur deze op.
2. knip de strook in maar niet helemaal tot het einde!
3. doe lijm (sneldrogend werkt t beste) en rol op tot een rolletje
4. vouw de bloem open begin aan de buitenkant.


Super leuk dat jullie weer even zijn komen kijken! kom je ook even langs op t blog bij Authentique een berichtje daar vinden ze ook leuk zeker als t van de dutchies komt : )))        klik dan hier

Lfs mij
Loes

zondag 13 mei 2012

happy mother's day #authentique

Hallo allemaal
Bij deze happy mother's day ..........
Hoop dat jullie allemaal jullie moeders in t zonnetje zet of zelf lekker verwend wordt!

Ik heb voor mijn schoon mama jullie weet wel die die leuke doily's haakt een kaartje gemaakt en natuurlijk ontbreekt een bos bloemen niet !

Mijn eigen mama krijgt de mini van mijn jongens tijdens de oogst die staat op t blog van authentique gepost een berichtje daar zou ik ook zo leuk vinden : ))) klik dan hier

Tot gauw
Lfs mij

Loes

dinsdag 8 mei 2012

Tadaaaa!!

Eindelijk weer even het blog opgefrist. Kerst duurt hier in het noorden gewoon wat langer dan de rest van het land... hehehe...

En jawel, het is IK zei de gek! Ilse is weer terug hoor! Bereid je dus maar voor op een lange blogpost, want natuurlijk heb ik weer onwijs veel te vertellen en veel foto's te delen :)

Allereerst wat foto's van mijn grote, kleine meid! Die heeft namelijk in april haar B-diploma alweer gehaald!


En 4 mei werd ze alweer 8 jaar!!


Ja ja, kleine meiden worden groot, zeggen ze... De afgelopen 8 jaar zijn voorbij gevlogen! Ben benieuwd wat de volgende 8 jaar voor ons in petto heeft!

Maar goed. Oke. Back to Business. Scrapbooken.

Geef ik gelijk maar toe: Heb ik niet zo heel veel gedaan de laatste tijd. Eerst was de inspiratie totaal op, daarna was mijn tijd kwijt en nu heb ik wat anders gevonden, wat ik erg leuk vind om te doen!

Maar! Ik heb wél gescrapt! Met Carina en Loes, eh... enige... tijd geleden! Wel gelijk 4 kaarten. Dat dan weer wel! En ik merk dat ik de laatste tijd erg naar de vrolijke kleurtjes grijp, dus beware...Ja ja, ik had je gewaarschuwd. Erg vrolijk, of niet? Hier komen ze nog een keer stuk voor stuk!

Tot zover alweer het scrapgedeelte van vandaag. Ja, ik zei het al: ik doe het niet veel meer de laatste tijd. Maar, zoals ik ook al zei, ik heb wel een hele leuke vervanger gevonden tot de scrapkriebel weer terug komt! HAKEN!

Had ik zomaar ineens zin in, zeg maar. Mijn dochter kreeg een tijd geleden oude wol van mijn moeder (die was aan het opruimen ivm de verhuizing) en toen begon het bij mijn spontaan te kriebelen... Maar dan zit je met je wol. En je haaknaald. En de grote vraag: "Hoe ging dat ook al weer?" Godzijdank voor YouTube!

Dus. Twintig filmpjes later had ik een bloemetje in elkaar. Hmmm. Dit kan beter. Van een collegaatje had ik inmiddels wat bollen wol gekregen die ze over had, dus hup aan de oefen met een daadwerkelijk lapje (ook met behulp van Google en YouTube, want patronen lezen lukte me écht niet!). Tijdens het oefenen, zet ik wel eens wat op Facebook en zodoende was mijn eerste opdracht een feit: "Ik wil een sjaal!" werd er dapper geroepen...

En, enig gepruts later was daar mijn eerste echte project: de SJAAL!Dit patroon heet de Shell Stitch of Seashell. Patroon kun je natuurlijk vinden via Google, maar hier is er alvast één!

Inmiddels smaakte het écht naar veel en veel meer, dus begon ik met goeie moed aan een babydekentje voor een zwangere vriendin. En jawel! Ook die lukte!


Dit is de Granny Stripe Stitch, hier te vinden! Deze site is trouwens een heule dikke aanrader!! Heel veel patronen met heel duidelijke uitleg!

Inmiddels was ik een beetje door mijn wol heen. Had nog wat kleine bollen en geen tijd om nieuwe wol "te scoren" (ja, ik leek inmiddels een beetje op een junk... "Ik MOET wol!! Ik MOET haken!!")

Gelukkig had ik nog wat restjes en besloot tussen de drukke bedrijven van de meivakantie door, wat te gaan proberen...

Laatste gesprek wat ik had:
Hij: "Wat ben JIJ nou aan het doen??!!"
Ik: "Haken."
Hij: "Ben je daar niet een tikkeltje te jong voor?"
Ik: "Bedankt voor het compliment, maar haken is hip. Iedereen haakt. Haken is leuk."
Hij: "Okeee.... Wat moet dit worden dan?"


Ik: "Vierkantjes."
Hij keek me nu een beetje meewarig aan en wist niet hoe hij het brengen moest.
Hij: "Eh... dit zijn toch geen vierkantjes?" probeerde hij voorzichtig.
Ik schoot in de lach.
Hij: "Ehm... dit zijn toch rondjes?" inmiddels bang geworden dat hij die lessen in de kleuterschool tóch niet zo goed begrepen had als hij dacht.
Ik: "Je hebt gelijk. Nu lijken het rondjes, maar wacht maar af. Dit zijn stiekem vierkantjes."

Hij heeft de hele dag niks meer tegen me gezegd... Heel apart...

Maar natuurlijk heb ik gelijk. Want pak dit erbij en een haaknaald...


En dan eindig je met? Juist. Vierkantjes!!


Dit is de Granny Square! (en nee, ik lieg écht niet. Zie foto 10 in deze link: mijn stiekeme vierkantjes!)
Al deze kleurige vierkantjes ga ik aan elkaar haken (nadat ik er nog meer gehaakt heb!) en dan wordt het hopelijk een tafelloper voor op de tuintafel. Heerlijk vrolijk voor de zomer! :)

Goed. Eerst weer genoeg van mij! Hopelijk tot heel gauw!!
Veel liefs,
Ilse

zondag 6 mei 2012

like mother like daughter


Hallo allemaal...... het is weer tijd voor de nieuwe sketch op t authentique blog.....
En dit is de lay-out die ik ermee heb gemaakt.....
En misschien heb ik t wel 's verteld maar de gehaakte doilies worden gemaakt door mijn schoonmoeder van 85...... lief he? dan ga ik naar haar toe en heeft ze allerlei haakboekjes uit de jaren veertig vijftig en mag ik daar van alles uitzoeken en zei dan maar weer haken :  )En ik heb de fantastische nieuwe collectie gebruikt deze lijn heet care free!

En ik kon t ook niet laten ook de kaart sketch te gebruiken : )))

En hebben jullie gezien dat ella en marjan de vorige wedstrijd hebben gewonnen!!! super gefeliciteerd meiden! Dus gewoon allemaal mee doen laat lekker t blog overstromen door de dutchies hahaha

Dit was 's eerst weer
Tot gauw

Lfs mij
Loes

dinsdag 1 mei 2012

Jump into life...Hallo ben ik weer.......

En dit keer met een lootje van onze dochter het leuk is dat dit eigenlijk een jongenslijn (loyal Authentique) is maar vond de kleur zo mooi bij de foto passen!
Het is gemaakt naar aanleiding van de april sketch bij Authentique en die loopt morgen af dus als je snel bent kun je nog mee doen : ))) maar 5 mei krijg je een herkansing voor de mei sketch! ik zou t leuk vinden als jullie massaal mee willen doen, een ware explosie Nederlanders op t blog!


Dit was "m eerst weer tot gauw!

Lfs mij
Loes