donderdag 29 oktober 2009

Ilse voelt zich uitgedaagd...

En nee, dit keer niet door Ingrid (die laatste uitdaging staat nog en kom ik écht op terug!), maar door Dora. Dit keer vraagt ze ons een paar vragen te beantwoorden en dat kan ik niet laten natuurlijk! Hier komen ze...

1. Where is your cell phone? tas
2. Your hair? bruin
3. Your mother? liefste
4. Your father? beste
5. Your favorite food? Chocolaaaaa!
6. Your dream last night? Geen… geloof ik…
7. Your favorite drink? Ranja (ja, stom he?)
8. Your dream/goal? geluk
9. What room are you in? woonkamer
10. Your hobby? scrapbooking
11. Your fear? Dood (niet eens van mezelf, maar van een ander)
12. Where do you want to be in 6 years? New York, ook al is het alleen voor een kort tripje over 6 jaar ;)
13. Where were you last night? Thuis, degelijk he?
14. Something that you aren't? geduldig!!
15. Muffins? Vanille met chocoladestukjes (van de Hema… ja, die!)
16. Wish list item? Jackpot. Sums it up quite nicely, hehehe…
17. Where did you grow up? Hellevoetsluis
18. Last thing you did? Eh… typen! Duh…
19. What are you wearing? Kleding. Nogmaals: duh!
20. Your TV? Groot!
21. Your Pets? katten
22. Friends? dearest
23. Your life? On-a-roll (stiekem 3 woorden…)
24. Your mood? Voldaan (net gegeten, dus lijkt me logisch)
25. Missing Someone? Ja…
26. vehicle? Auto
27. Something your not wearing? Bril (op dit moment ligt die namelijk op de kast)
28. Your favorite store? IKEA
29. Your favorite color? warm
30. When was the last time you laughed? Vanmiddag.
31. Last time you cried? Gisteravond (en bah wat cliché, hoewel ik de film al gezien had, tóch huilen om Maid in Manhattan… ik ben gewoon hopeloos!)
32. Your best friend? (best lastig om in 1 woord duidelijk te zijn…) weg.
33. One place that I go to over and over? Wc!
34. Facebook? Nope, wel hyves! (voel je vrij om me toe te voegen, als je wilt)
35. Favorite place to eat? Mama (en nee, da's geen restaurant. Zie vraag 3 ;)

Nou, hopelijk hebben jullie weer wat van me geleerd! Nog even en dan weten jullie zelfs mijn pincode!

Ik had beloofd dat ik nog zou scrappen deze week, maar door tijdgebrek (ik was de avondafspraken vergeten deze week!) is dit er nog niet helemaal van gekomen. Wel heb ik een begin gemaakt met een layout, dus die hoop ik dit weekend te laten zien!

zaterdag 24 oktober 2009

De Ardennen

Hier zijn we weer, na een heerlijke midweek in de Ardennen! En ja, dat was meteen de reden dat ik wat minder zou scrappen de afgelopen week en niet de kinderen natuurlijk ;-) (alhoewel ik de uitdaging van 5 minuten per kaart wel een hele leuke vond, maar zelfs voor mij niet haalbaar haha!)

Afijn, wij zijn dus met het gezin er even heerlijk tussenuit geknepen en zaten een paar dagen tussen Stavelot en Trois-Ponts. Mijn man was hier al eerder geweest en wilde graag nog eens terug. Hij is enorm geïnteresseerd in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft en hier is heel erg veel gebeurd in die tijd. Sommige plaatsen waren dan ook heel indrukwekkend om te bezoeken. Heb niet heel veel foto's van de omgeving kunnen maken, omdat we heel veel rondgereden hebben in de auto, maar hier toch een kleine impressie.
Uiteraard hoop ik de komende week weer te scrappen, dus tot gauw!

zondag 18 oktober 2009

the future.....


en hier is ie dan mijn bijdrage aan creative scrappers.....(www.creativescrappers.blogspot.com)
ik vond het een heel gave sketch om mee te werken!

leuk dat je langs kwam!
loes


vrijdag 16 oktober 2009

Hello you!

Het is vrijdagavond en dat betekent dat het voor velen weer weekend is! Heerlijk een paar dagen vrij van alle zakelijke beslommeringen en tijd voor jezelf! Hier is het zelfs helemaal lekker, want hier is de herfstvakantie begonnen! Hopelijk hebben we er een beetje droog weer bij...

De komende week zal er (van mijn kant althans) weinig scrapperigs komen, met twee kleine kids fulltime om me heen, maar ik laat jullie in ieder geval achter met de laatste layout die ik gemaakt heb. Deze heb ik gemaakt met het MME ohlala for him en ik heb een oudere foto van Tim gebruikt. Journaling is niet helemaal duidelijk, geloof ik, maar het gaat er in ieder geval om dat Tim, zodra hij zich vrijer kon bewegen door lopen, eindelijk wat minder gefrustreerd was en toverde zichzelf om in het vrolijke ventje wat het nu nog steeds is. Wow. Dat noem ik pas een lange zin! Hahaha! Hoop dat jullie hem een beetje kunnen volgen... De layout is trouwens gebaseerd op een layout uit de éénnalaatste Scrapbook Magazine.


Ik wens jullie allemaal een héél fijn weekend en, eventueel, een heerlijke vakantie!

dinsdag 13 oktober 2009

Pris!! Dit is JOUW grote moment!!

Mag ik even uw onverdeelde aandacht? Ik ben van plan om dé tas van Pris te laten zien. En ik vraag om uw onverdeelde aandacht, omdat ik vind dat dit tasje dat wel verdiend heeft. Niet omdat ik mailbommen ontvang, met de vraag of ik het tasje nu eindelijk eens ga publiceren. Omdat een zeker iemand daar op zou wachten. Nee, ik doe dit écht niet omdat Pris zo aan het zeuren is...

Dus, without further gezeur, hier dan het tasje van Pris!....... eindelijk.
Nou mevrouw Pris. Tevreden over uw publicatie? Uw grote moment? This is it!

Ps. Dit alles is natuurlijk geschreven met het tikkeltje sarcasme wat jullie inmiddels van mij gewend zijn. Ik vind het tasje echt héél erg leuk met dat rood op dat kraft en ik geniet er gewoon van om Pris een beetje te plagen. Dus geen bezorgde e-mailtjes of reacties van (v)echtgenoten... Hahahaha! (alhoewel het wel erg leuk is, als de mannen zich ermee gaan bemoeien, vinden jullie ook niet? hihihihi)

zaterdag 10 oktober 2009

En alweer een crop voorbij...

Het gaat zo hard, hè? Voor je het weet, zit je alweer aan de crop! En zo was het gevoel dus, afgelopen woensdagavond. Na een wat drukke en hectische dag, schoven we bij Loes aan de keukentafel, om eerst ons hart te luchten, frustraties te uiten en daarna weer vreselijk te lachen. Allemaal onder het genot van een heerlijk kopje thee en diverse lekkernijen. (remind me om de AH in Uithuizen aan te klagen, ze hadden gewoon géén -ik herhaal GÉÉN- blauwe M&Ms!! Schande!!)

Hierna probeerde Loes onze kennis van vreemde talen te toetsen, door ons het nieuwe Tilda Kerstboek onder de neus te schuiven. Dit boek is er namelijk alleen nog in het Noors... Maar dat deerde ons niet, de afbeeldingen spraken alweer voor zich en wéér werd de wens geuit om een keer een crop met stof te gaan doen. Dit gaat ook zéker een keer gebeuren hoor! Maar wanneer? We hebben nog zo vreselijk veel wilde plannen! Hierover later meer...

Ondertussen werd er een begin gemaakt met de uitdaging van vandaag. We gingen die vreselijk leuke, papieren tasjes beplakken, die je tegenwoordig overal ziet. Eindelijk maar toch! Dit tasje moesten we maken met een tag, om iemand (anders dan jezelf dus!) op te vrolijken. Loes had zich deze keer iets minder goed voorbereid dan anders... ze kwam zelfs vanavond met de conclusie dat ze misschien toch wel een beetje chaotisch is... Can you say: Understatement??!! Precies... Daar waren Pris en ik al wel een tijdje achter, haha! Terwijl Loes 20 keer de trap op en neer ging om haar spullen te halen (denk daarbij dus heel veel aan "o ja... die ben ik vergeten" en "o die moest ik ook nog hebben" en "o dat heb ik dus boven laten liggen...) verzorgde Pris ons uitstekend met allerlei drinken en snackerij. Pris is iedere keer de pineut om koffie te zetten enzo, maar het moet gezegd, ze doet het nou eenmaal als de beste! Dus ook al voelt ze zichzelf er een beetje sip bij, we moeten de goede dingen niet veranderen!

Loes is inmiddels gaan zitten en vreselijk irritant op dreef! Echt, hoe doet ze het toch? Ze begint altijd vreselijk chaotisch, maar voor je het weet, leunt ze met een vreselijk tevreden grijns naar achteren en spreekt de woorden "Zo, dat moet hem wel zijn zo!" grommmm.... Het tasje was dus binnen een mum van tijd klaar, dus kon ze verder aan de tag die er nog aan moest. Maar voor je het woord "Kut!" kon roepen (daarover straks meer...) had ze die ook alweer af! Maar bij de kaart die ze erbij had bedacht, ging het allemaal wat langzamer en moest Pris even assisteren door het zoeken naar knopen. Vijf maar liefst! Dit deed Pris natuurlijk heel gewillig.... zo is ze nou eenmaal. Ik dacht dat ik daar ook wel even misbruik van kon maken. Ik had namelijk ook een knoop nodig, 1 grote knoop. Maar Pris vertikte dit gewoon! Hierover is het laatste woord nog niet gesproken!

Loes vond het ondertussen nodig om haar map te slopen, waar ze haar clearstamps in bewaart. Hint Loes, je hebt gewoon teveel stempels! Maar hebberd als ze is, ze wil niks weggeven, hè? Bieden wij ons aan, om haar lasten wat te verlagen, is het nóg niet goed! Maar goed, Pris was zich niet zo bewust van het feit dat de map stuk ging, want ondertussen werden we belaagd door halfnaakte jongemannen (ja ook Bert valt nog onder die categorie hoor!) die door de keuken sjouwden en onze pepernoten pikten. Ja, een mens moet prioriteiten stellen, wat aandacht betreft! En Pris kan gewoon niet meerdere dingen tegelijk, dat bleek al heel snel!

Maar enfin. Op de één of andere manier is alles tóch weer helemaal goed gekomen en hebben we allemaal een tasje af (Ja, Loes moest weer overdrijven, maar het is haar gauw vergeven als je de foto's ziet...). Speaking of... De foto's van Pris heb ik nog niet gekregen. Ik wilde haar nog een briefje meegeven, dat ze donderdag foto's moest maken van haar tasje en die aan mij moest mailen. Maar neeeeeeee, dat was niet nodig en dat kon ze nog wel onthouden! Mjah... Ik heb dus nog altijd geen foto's van het tasje van Pris! Volgende keer dus toch maar het briefje in de tas stoppen, of niet soms? Hmmmmmm???

Hier is het tasje van Loes, samen met de tag, kaart, lekkernijen die erin komen..... ja, zoals ik al zei, ze moest weer overdrijven hoor, haha!

(Maar wat zijn ze allemaal mooi, hè? .... zwijmel...)

En hier is mijn tas, met uiteraard nog meer Jillibean Soup. Het blijft leuk!

Nou ja, zoals gezegd: foto's van het tasje van Pris volgen nog.... hoop ik... ;-)

PS de volgende crop gaan we "vuile woorden" tellen, want die kunnen soms echt vreselijk over tafel vliegen! Ben benieuwd, haha!!

maandag 5 oktober 2009

jillybeansoup kaartjes

Het kaartjes maken werkt aanstekelijk : )
Ik begin er zowaar lol in te krijgen...
bij deze dus 3 kaartjes, de bovenste heb ik vandaag gemaakt de andere twee al een tijdje terug.


Leuk dat je langs kwam
Loes

zondag 4 oktober 2009

mijn kaarten van de online crop...

uitdaging 4 kaart roree rumph
uitdaging 3 pink ribbon
uitdaging 2 dawn mc vey

uitdaging 1 sketch valerie salmon


Het hele verhaal kun je hier onder lezen bij ilse : )

grtz Loes

De online crop van Ingrid

Nou, het was weer één groot feest hoor! Wat een geweldige ervaring is dat toch steeds weer, om met een groep meiden uit heel Nederland te luisteren naar Juf Ingrid en daarmee de leukste kaarten te maken. Het is iedere keer weer een uitdaging om buiten je comfortzone te scrappen. En, ik moet zeggen, deze keer was dat zéker het geval! Er zaten behoorlijk lastige challenges tussen!

Maar goed, gisteravond om 20.00 uur stipt, kwam challenge 1 online: Maak een kaart n.a.v. deze sketch van Valerie Salmon. Mocht je deze sketch ooit al eens gemaakt hebben, dan is het wel de bedoeling dat je een nieuwe kaart maakt. (Juf Ingrid is een strenge, hoor!)

Ik had de sketch zelf al een aantal keren gemaakt, maar dat maakt het er niet makkelijker op! Ik had voor mezelf bedacht om vooral met Jillibean Soup papier te werken, aangezien op het blog van Jillibean iets leuks te winnen valt!
Hier is dus mijn kaart, voor challenge 1Het uur was snel voorbij, met gezellig geklep en gewauw van de andere kaarten die online verschenen, dus was het tijd voor de tweede challenge om 21.00 uur, aldus Ingrid: Ik vind de kaarten van Dawn McVey altijd erg mooi. Dawn organiseert ook altijd kleurenchallenges op haar blog. Zo ook deze week. Mijn challenge voor jullie.....maak een kaart op basis van Dawn's #17 Raspberry Suite Color Challenge. Ga gauw op zoek in je voorraad naar de juiste kleurtjes voor deze challenge. Succes!

Die was moeilijker dan die eruit ziet! In eerste instantie sprong ik direct op bij het zien van de kleuren: leuke kleurencombi! Maar... dat viel nog niet mee! Naderhand zie ik dat er best wat meer rood in had gemogen om dat blauw heen of net andersom.... Dus niet helemaal tevreden over deze, maar het blog van Dawn McVey staat nu in mijn favorietenlijst!

Voor je het wist was het alweer 22.00 uur en alweer tijd voor de vierde challenge, aldus Ingrid: Oktober is borstkankermaand en dat heeft me geïnspireerd voor challenge 3. En daarover kan ik kort maar krachtig zijn……Think pink! Het thema voor de kaart en het materiaal mag je allemaal zelf kiezen, maar de kaart moet roze zijn.

Een prachtig idee en het geeft direct een extra lading aan de challenge. Ingrid noemde een blog, dat geld inzamelt voor A Sister hope. Dit doen ze door middel van het verkopen van zelfgemaakte kaarten. Ze vroeg ons om onze kaarten aan dit goede doel te doneren. Dit ga ik zéker doen, samen met nog een aantal andere kaarten!

Deze kaart gaat dus sowieso die kant op. Heb hiervoor mijn Cuttlebug tevoorschijn gehaald, samen met mijn nieuwe embossingmallen... *zwijmel*

(de strik is een beetje aan de grove kant, maar ik wilde persee een "pink ribbon" erin en dit was, schrik niet, mijn enige roze lint! Can you say: Need to go shopping for some ribbon??!! Really, really bad!!)

En dan denk je dat Ingrid wat softer wordt, zo op het einde van de avond. Dat ze ons een makkie geeft, zo om 23.00 uur... maar het tegendeel is waar. Ze kwam met de klapperrrrr van de avond: Laat je inspireren door deze kaart van Roree Rumph. Kies je voor dezelfde kleuren? Hetzelfde papier? Dezelfde embellishments? Of ga je voor het ontwerp? Succes!

Kuch... zoals ik al zei: dit vond ik toch wel de lastigste van de avond! Deze kaart is totaaaal out of the box voor mij, dus ik heb er toch wel even naar moeten kijken en heb hem even laten bezinken. Ik zag de blaadjes, dacht aan natuur en kwam uiteraard met wat Jillibean Soup papier op de proppen. Daarbij vond ik het ontwerp wel erg leuk. Zodoende mijn kaart.
Heel anders dan het origineel, maar het is mijn favoriet van de avond geworden! Zo raar kan het lopen!

Loes heeft ook gezellig meegedaan, dus die zal later ook haar kaarten wel laten zien, denk ik!